Jak zsynchronizować iPada z kilkoma komputerami

IPad to tablet z ekranem dotykowym, zaprojektowany i wyprodukowany przez Apple. Są to treści cyfrowe, w tym muzyka, wideo, gry i aplikacje, można tworzyć kopie zapasowe i synchronizować je z komputerem za pomocą oprogramowania do zarządzania multimediami iTunes. IPad może być zsynchronizowany z maksymalnie pięcioma różnymi komputerami, z których wszystkie są upoważnione do udostępniania tego samego konta iTunes.

Będziesz potrzebował:
  • Kabel USB IPad
Kroki, które należy wykonać:

1

Pobierz najnowszą wersję iTunes firmy Apple i zainstaluj ją na wszystkich komputerach, które chcesz zsynchronizować z iPadem . Szczegóły instalacji można znaleźć na stronie pobierania iTunes.

2

Uruchom aplikację konfiguracyjną na iPadzie i stuknij w opcję „Zapisz”. Zanotuj konto iTunes na aktualnie używanym iPadzie.

3

Otwórz iTunes na jednym z komputerów i otwórz menu „zapisz” w górnej części okna, a następnie „Autoryzacja tego komputera”.

4

Wprowadź nazwę użytkownika i hasło konta iTunes używanego przez iPada . Następnie kliknij przycisk „Autoryzuj”. Powyższe umożliwia dostęp do komputera na konto iTunes.

5

Kliknij ponownie menu „Store” w iTunes i wybierz „Register”. Wprowadź szczegóły tego samego konta iTunes i kliknij przycisk „Zaloguj się”. Zespół jest teraz w pełni połączony z kontem iPada na iTunes.

6

Podłącz iPada do komputera za pomocą kabla USB. Zostanie automatycznie wykryty przez iTunes, a wpis dla iPada zostanie dodany do sekcji „URZĄDZENIA”.

7

Wybierz iPada w iTunes „DEVICES”, a następnie kliknij kartę „Podsumowanie”. Kliknij przycisk „Sync” w prawym dolnym rogu, a iPad zsynchronizuje się z komputerem.

8

Powtórz tę procedurę na wszystkich dodatkowych komputerach, począwszy od kroku 3. Komputer musi być autoryzowany po raz pierwszy, a następnie zarejestrować go na koncie iTunes, zanim będzie można go zsynchronizować z iPadem.

Wskazówki
  • W dowolnym momencie możesz mieć tylko pięć autoryzowanych komputerów na koncie iTunes.
  • Komputery muszą być nieautoryzowane, gdy nie zamierzają synchronizować danych z iPadem lub kontem iTunes.
  • Jeśli zarejestrujesz inne konto iTunes na iPadzie lub dowolnym komputerze, poprzednia zawartość zostanie usunięta.